Asiakaskokemus

Rakennustyö Salmisen alihankkijan pitää olla joustava

Uudenmaan RST-työt Oy:n ja Rakennustyö Salminen Oy:n jo vuosia kestänyt yhteistyö on käsittänyt kymmeniä erilaisia kohteita, muun muassa ravintoloita ja liiketiloja. Onnistumisen avaintekijöitä ovat työn laatu, toimitusten joustavuus sekä kommunikoinnin nopeus ja helppous.

Kiire kasautuu urakan loppupuolella

Rakennustyö Salmisen suurilla työmailla työt on tehtävä juuri oikeassa järjestyksessä oikeaan aikaan. Hyvästä suunnittelusta huolimatta kaikkea ei voi ennakoida, mikä tietysti vähentää liikkumavaraa entisestään tiukassa aikataulussa. Metallituotteiden kohdalla kiire usein korostuu, sillä niiden vuoro on yleensä loppupäässä urakkaa.

“Tilanne on monesti se, että tuotteet tarvitaan heti erittäin nopealla toimitusajalla. Aikapaineesta huolimatta työn jäljestä ei voi tinkiä tippaakaan. Toteuttamamme kohteet ovat niin laajoja kokonaisuuksia, että asiat tehdään juuri niin kuin tilaaja on halunnut ja on ennalta sovittu”, kertoo työnjohtaja Markus Vikstedt.

Tyypillisellä Salmisen työmaalla tarvitaan eri vaiheissa erilaisia metallituotteita lukematon määrä. Niitä ei voi kaikkia tuoda paikalle kerralla, vaan ne tilataan erissä sitä mukaa kun työmaa valmistuu. Yhteistyökumppanin on siis pystyttävä joustamaan ja toimittamaan tarvittavat materiaalit nopealla aikataululla.

“Varsinkaan urakan loppuvaiheessa ei ole enää aikaa selostaa, miten työ tarkalleen ottaen pitäisi tehdä. Pitää voida luottaa siihen, että alihankkija tietää mitä tekee. Työnjäljen laatu ja toimitusvarmuus ovat silloin tärkeimmät kriteerit.”

Yhteistyön perustana luottamus

Edellä mainitut ominaisuudet ovat juuri niitä, joille Rakennustyö Salmisen ja Uudenmaan RST-töiden yhteistyö perustuu. Tarpeisiin reagoidaan nopeasti, mutta laatu ei kärsi olipa aikataulu miten tiukka tai tuotantosarja miten suuri tahansa. Tällaisen kumppanin kanssa työnjohtaja voi huoletta luottaa sekä työtapojen että lopputuloksen täyttävän varmasti kaikki standardit.

“Tilaajiemme esittämät vaatimukset myös työturvallisuuden suhteen ovat tarkat. Kaikille toimijoille eivät esimerkiksi työturvakortit ole välttämättä itsestäänselvyys. Korona-aikaan terveysnäkökohdat ovat vain korostuneet ja on meidän vastuullamme, että alihankkijamme noudattavat suosituksia. Uudenmaan RST-töiden kohdalla nämä vaatimukset ovat aina täyttyneet kirkkaasti.”

Jotta kohteen aikataulu- ja muut vaatimukset pystytään täyttämään mahdollisimman tehokkaasti, pitää kommunikoinnin olla helppoa ja tapahtua matalalla kynnyksellä.

“Uudenmaan RST-töiden kanssa asiointi on erittäin helppoa: piirrän paperille kuvan tarvittavista tuotteista mittoineen ja määrineen ja lähetän sen WhatsAppilla tai sähköpostilla. Sen kummempaa säätämistä ei yleensä tarvitse. Korkeintaan he kysyvät kuinka kiire on. Vastaushan on ‘kyllä sä tiiät’, ja tavarat ovatkin yleensä seuraavana päivänä työmaalla. Vaativampien töiden kohdalla he tulevat itse katsomaan miten ne on järkevintä toteuttaa, ottavat mitat ja käyvät myös asentamassa”, kertoo Markus Vikstedt.

Metallityöt teräksisellä ammattitaidolla

Uudenmaan RST-työt Oy valmistaa metallista mitä vain asiakkaiden tarpeiden mukaisesti räätälöitynä. Isoista projekteista saatujen kokemusten myötä yritys tietää, miten metallityöt pitää tehdä parhaan lopputuloksen saamiseksi niin materiaalien kuin toteutuksen osalta.

“Kymmeniltä työmailta saatujen kokemusten perusteella voimme sanoa, että Uudenmaan RST-työt on erittäin varma toimija. Koskaan ei ole tarvinnut mitään tilata toiseen kertaan, vaan tuotteet ovat aina tulleet ajallaan ja olleet sitä mitä pitikin”, Rakennustyö Salmisen työnjohtaja Markus Vikstedt toteaa.

Kun tarvitset työmaasi metallituotteille laadukkaan valmistajan ja varman toimittajan, ota yhteys Uudenmaan RST-Työt Oy:hyn.

JARKKO HERRANEN
040 966 2920
[email protected]

TAAVI SCHVARTS
0400 281 381
[email protected]